Men i och med hennes tredje skiva med eget band – för övrigt Årets grupp enligt SR redan året därpå – är det hög tid att lägga de uppmuntrande orden på hyllan och i stället höra henne för den fullfjädrade och betydande jazzmusiker hon är i dag.

Nya ”Growing up” har inte bara en träffande titel utan känns också allvarligare och mer introspektiv än föregångarna. Det är som om Larsson tillät sig att vila mer i sin musikalitet, utan att för den sakens skull förlora sin initiala nyfikenhet och fräschör. Öppningsspårets vackra stämföring i par med trombonisten Kristian Persson kontrasterar till exempel mot okynnigt upproriskt spel av bland andra gitarristen Henrik Hallberg i den senare delen av låten ”Hal”.

Som tidigare håller Larsson också ihop gruppens sound på ett sätt som förenar det med hennes eget. Hon gör sina solon till organiska förlängningar, där hon vänder och vrider på rytm och harmonik utan att tappa bort de stämningar gruppen bygger upp tillsammans. Just den kontakten mellan det kollektiva och det individuella är ryggraden i hennes uttryck på skivan.”

Bästa spår: ”Slowly slipping out of my hands”

Betyg: 4/5

Johannes Cornell, DN