Nu är det fullsatt och Elin Larsson Group tar oss med genom ett gäng genrer, magiska skogar, röj, ös och stillsamma kontemplationer. Först på programmet är ”The Secret” från senastes plattan Live And Alive (december 2009). Elin Larsson pressar sin hesa saxton mot bas och trummor, gitarren faller in med luft och liv och strax ansluter sig Kristian Persson på trombon. Med ren, rak och säker ton fyller han de tomrum som Larsson lämnar, låter dem stumdom vara, för tystnaden att säga sitt, och möter åter upp i tonsäkert stämspel.

I ”Let You In” leker Larsson en folkig tafatt med sin egen melodi och för oss med i ett evighetsperspektiv, där ton och riktning bygger runt sig själva.
Johan Käcks känsliga trumspel är utsökt. Han rör sig konstant mot mark som för kvällen ännu känns otrampad. Publiken ropar ”Bravo!” och strax är vi inne i Sagan om Ringens magiska alvskog där gruppen tassar mjukt mellan välklingande harmonier och vackra solon.
Niklas Wennströms
accentuerade basspel gör sig väl mot Henrik Hallbergs fjädrande
gitarr.

I den sista ”Before the Flood” är saxen smekande len. Dialogen med trombonen är idel kärlek och väl valda långa toner låter dissonanserna plocka fram välbehagets rysning. Plötsligt slår gitarren om till pop, trummorna hänger på, basen närmar sig också genrens lättillgänglighet och trombon och sax möts åter, nu i en sångvänlig melodi.
Elin Larsson Group låter sig inte fångas i något jazzens fängelsetorn.
Däremot ter sig Larsson lätt sagolik med ett djupt och direkt uttryck i sitt fantastiska spel.

ANNA WALLENTIN, Västerbottens Folkblad